Cinta Luar Biasa (2004)

Cinta Luar Biasa

‘Cinta Luar Biasa’ yang bertemakan komedi romantik mengisahkan empat rakan karib iaitu Farah, Usin, Adam dan Hamidah yang telah merancang untuk bertemu semula (re-union) selepas sepuluh tahun tamat pengajian di universiti. Namun setelah tiba masa, masing-masing cuba untuk melupakannya. Namun Cik Lulu, pensyarah kesayangan mereka memujuk Hamidah untuk membuatnya dengan alas an beliau akan ke luar negeri untuk menyambung pelajaran. Namun jauh di sudut hati Cik Lulu sebenarnya untuk menjernihkan hubungan antara mereka yang mengalami masalah pada akhir semester sebelum tamat pembelajaran.

Setelah sepuluh tahun, Farah kini bertugas sebagai jurugambar, Hamidah sebagai kolumnis majalah hiburan, Usin sebagai jurukamera serta Adam sebagai guru muzik.

Oleh kerana sayang terhadap pensyarah mereka, akhirnya mereka bersetuju untuk bertemu di Pulau Langkawi. Hamidah yang dalam diam menaruh perasaan terhadap Usin dan ingin kelihatan ‘vouge’ dihadapan kawan-kawannya sanggup menghabiskan wang untuk memastikan penampilannya yang menarik.

Berbagai peristiwa telah berlaku sepanjang berada di Pulau Langkawi. Usin yang telah menyimpan hati kepada Farah cuba untuk mengambil peluang ini untuk meluahkan isi hatinya, namun kehadiran Adam harapan untuk bersama Farah hanya tinggal igauan. Farah pula seperti biasa tidak pernah untuk memikirkan soal cinta. Keadaan semakin kusut apabila Hamidah yang sanggup melakukan pelbagai cara untuk mendapatkan perhatian Usin dan teman wanita Adam yang cemburu melihat kemesraan Adam dan Farah.

Namun yang pasti antara mereka cuma berlakon akrab di hadapan Cik Lulu, ada rahsia antara mereka yang menjadikan hubungan mereka tidak serapat dulu.

Apakah rahsia yang telah menjadikan perhubungan mereka renggang? Apakah taktik Hamidah seterusnya untuk menambat hati Usin? Apakah Farah dapat menerima cinta Usin? Atau hubungan persahabatan akrab ini akan berkubur…?

Lakonan : Nasha Aziz, Saiful Apek, Hans Isaac, Syanie, Ako Mustapha, Erma Fatima, Fauziah Nawi, Jojo, Norlia Ghani, Jasmin Hamid, Umie Aida, Aqasha, Wan Maimunah, Rosnah Mat Aris
Arahan : Rashid Sibir
Terbitan : Tayangan Unggul Sdn. Bhd.
Tarikh Tayangan : 23 September 2004

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 383MB
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Advertisements

Satu Respons to “Cinta Luar Biasa (2004)”

  1. bisekut Says:

    TQ bro..citer ni layan gak..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: