Salah Bapak (2006)

Salah Bapak

Filem Salah Bapak adalah komedi yang berkisar mengenai dua beradik, Jamil (Badul) dan Osman (Amran Tompel) yang terpaksa berdepan pelbagai siri halangan dalam usaha untuk menuntut hak mereka ke atas wasiat harta peninggalan arwah bapa mereka, hartawan Al-Sagof.

Pak Joko (Hamid Gurkha), orang gaji yang sangat dipercayai Al-Sagof jadi gelap mata selepas kematian majikannya. Dia merencana rancangan untuk membolot semua harta dengan mengatakan bahawa Al-Sagof mewariskan seluruh harta kepadanya. Menggunakan kelicikan anak saudara, Salleh (Apek) yang berpura sebagai perunding harta, mereka cuba memperdaya Jamil dan Osman yang sudah tidak sehaluan lagi.

Muslihat Pak Joko juga ada mengatakan kalau hendak mewarisi harta mereka (Jamil dan Salleh) perlu mengahwini seorang gadis bernama Seroja (Umie Aida). Tambah haru biru apabila Seroja yang menyewa tapak tanah milik Al-Sagof untuk membuka warung tidak tahu menahu dirinya cuba diperalat Pak Joko dan Salleh.

Bagaimanakah kesudahan kekalutan yang melanda Pak Joko, Salleh, Jamil dan Osman. Adakah mereka kecewa dan terpaksa melepaskan harta warisan ke tangan orang yang tidak sepatutnya.

Lakonan : Hamid Gurkha, AR Badul, Amran Tompel, Latiff Ibrahim, Param, Umie Aida, Saiful Apek, Ilya, Aida Rahim, Ismail Din, Jaafar Onn, Aziz Kota, Tamrin Ibrahim Pendek, Kathy Azean, Isma Daniel, Kamarool Yusof, Haznelly, Rohaya
Arahan : A. R. Badul
Terbitan : NusanBakti Corporation Sdn. Bhd.
Tarikh Tayangan : 16 November 2006

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 320MB
| 1 | 2 | 3 | 4 |

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: