Puaka Tebing Biru (2007)

Puaka Tebing Biru

Ratna adalah rakan karib Ayu yang tinggal bersebelahan rumahnya sejak kecil. Ayu, seorang gadis lemah-lembut sedang dilamun cinta dengan seorang pemuda kampung bernama Mohsin.

Ratna yang mempunyai seorang adik perempuan bernama Atilia telah mendapat tawaran kerja di Kuala Lumpur tetapi tidak mendapat keizinan ibu mereka. Hati Ratna terluka. Akhirnya, Ratna tidak berganjak dengan keputusannya lalu pergi meninggalkan Atilia, ibu serta rakan karibnya, Ayu.

Selepas 5 tahun berlalu, Ratna kini berjaya sebagai seorang petugas di unit forensik di sebuah hospital di Kuala Lumpur . Namun ada sesuatu yang menghantui hidup Ratna. Ratna tidak pernah tenteram sejak 5 tahun yang lalu. Bayangan seorang wanita sering mengganggunya. Ratna jadi semakin tertekan sejak akhir-akhir ini. Selain bayangan wanita tersebut, muncul pula bayang seorang kanak-kanak perempuan. Bagi menenangkan fikiran, Ratna mengambil keputusan bertemu keluarganya. Itulah pertemuan pertama mereka sejak Ratna berhijrah ke bandar. Setelah bertemu, mereka mengambil keputusan bermalam di rumah pusaka tinggalan bapa mereka yang terletak di tepi pantai.

Pelbagai peristiwa pelik dan menyeramkan berlaku sepanjang malam di situ. Lebih menggerunkan apabila Atilia dikunjungi seorang kanak-kanak perempuan misteri mengajaknya bermain di tepi pantai.

Dalam perjalanan pulang, mereka bertembung dengan sekumpulan orang kampung sedang mengusung keranda ke tanah perkuburan. Apakah misteri di sebalik kemunculan bayangan wanita dan kanak-kanak perempuan tersebut? Siapa kanak-kanak itu? Semuanya bakal terjawab apabila anda menonton sebuah filem berjudul, ‘Puaka Tebing Biru….

Lakonan : Nasha Aziz, Umie Aida, Fahrin Ahmad, Sharifah Amani, Wan Maimunah, Mislina Mustaffa, Alisa
Arahan : Osman Ali
Terbitan : Tayangan Unggul Sdn. Bhd.
Tarikh Tayangan : 15 February 2007

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 411MB
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Password : wayangmalaysia

11 Respons to “Puaka Tebing Biru (2007)”

  1. padil Says:

    bilo nak buek format divx

  2. wayangmalaysia Says:

    divx tak bleh pakeiii. tu dah ada format xvid. hepi nontoning.

  3. selamba Says:

    Aku tak faham cerita nie..berbelit

  4. yea..so..yea Says:

    ak suka citer nie..for me cite die x la mnakotkan..tp elemen background n elemen2 lain mmbuatkn ak enjoy cite ni..the only malay horror which gets me thinking alot n satu2nya yang ak suka..tp hantu die jgn risau la sgt..

  5. Full Piece of writing Says:

    I am regular reader, how are you everybody? This paragraph posted
    at this site is actually good.

  6. Clara Says:

    Hi to every body, it’s my first pay a visit of this website; this webpage contains amazing and actually fine material in favor of readers.

  7. natural male enhancements Says:

    Hey! Someone in my Facebook group shared this website with
    us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m
    bookmarking and will be tweeting this to my followers!
    Superb blog and wonderful design and style.

  8. products Says:

    Hi colleagues, its enormous article concerning tutoringand entirely explained, keep it up all the time.

  9. Bruce Hardwood Flooring Says:

    Good day I am so glad I found your weblog, I really found you
    by error, while I was searching on Yahoo for something
    else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also
    love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the fantastic work.

  10. fetish webcam chat Says:

    If some one wishes expert view on the topic of blogging afterward
    i suggest him/her to go to see this blog, Keep up the fastidious work.

  11. Menarik Says:

    What’s up everybody, here every one is sharing such experience, so it’s nice to read this
    website, and I used to go to see this weblog all
    the time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: