Dari Jemapoh Ke Manchestee (2001)

Dari Jemapoh Ke Manchestee

Filem yang berlatarkan zaman 70-an ini mengisahkan dua anak muda Yadi dan Mafiz dari sebuah kampung di Jemapoh, Negeri Sembilan dalam perjalanan ke England untuk mencapai hasrat masing-masing.

Yadi ingin ke Manchester untuk melihat bintang bola sepak kesayangannya George Best sementara Mafiz ingin mencari ayahnya seorang kelasi yang dikatakan berada di Liverpool.

Dalam perjalanan itu, banyak halangan pahit manis yang terpaksa ditempuhi. Mereka bertemu dengan beberapa watak seperti penyanyi mencari kekasih dan gadis yang lari daripada perangkap bapa ayam.

Lakonan : Acui Zul Karnian, Indra Syahril, Arista Akma, Fariza Azlina, Amran Nasaruddin, Syed Bakar Syed Salim, Razak Khaliq, Maimon Abdul Muttalib, Bohari Ibrahim, Kassim Selamat, Anas Ruzki, Karim Afuan, Kamil Othman, Dollah Seman, Sabrina Ibrahim, Kuman, Alwi Malik, Haji Shahbudin Kassim, Syed Ismail Syed Ali, Kinah Hassan, Yuswan Yusoff, Maznah Che’ Zan, Datu Fachruddin Dawila, Wan Azli Wan Jusoh, Hell Angel Chapter Pasoh, Hell Angel Chapter Naga Mas, Hell Angel Chapter Cheras, Hell Angel Chapter Petaseh, Hell Angel Chapter K. Klawang, Hell Angel Chapter Paragon, Rebel Force 2, Kumpulan Carburetor Dung
Arahan : Hishamuddin Rais
Terbitan : Pitcairns Film / Paya Dara Production / Halim Sabir Production
Tarikh Tayangan : 02 Ogos 2001

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 350MB
| 1 | 2 | 3 | 4 | Password : wayangmalaysia

33 Respons to “Dari Jemapoh Ke Manchestee (2001)”

  1. cyan Says:

    how come i never heard of this movie? looks good

  2. wayangmalaysia Says:

    It’s an indie movie. Back then, indie movies wasn’t popular in Malaysia.

  3. aioxen Says:

    abang ak ckp best cita ni…..

  4. wayangmalaysia Says:

    iyo ko? tak tau lak den. Eden up kan yo cerito-cerito nih semuo, tapi den sendiri tak abih nengok lagik kihkihkih :))

  5. aioxen Says:

    huhuhu….sharing is caring…..tol x…..ak pon x abis nengok lg….

  6. wayangmalaysia Says:

    caring? apokobondo eh tu? cam bapok yo nak care care nih…kekekekeke.
    Seriously, i don’t care. I do this just for wasting my time only, not to gain money through ads or sumthing like thatπŸ™‚

  7. aioxen Says:

    wakakka…….alang2 buat blog taruk la google adsense…….
    bukan source income tp sape tanak duit free….
    yg ni ak sdot……time kaseh……

  8. wayangmalaysia Says:

    den sebona eh tak roti nak setkan bondo tu camno…kekekeke…maleh nak belajar…ni laa melayu yang tak nak menaikkan ekonomi orang melayu. uhek uhek.

    Enjoy da movie.

  9. aioxen Says:

    owh…hehehe…kalo ko nak ak ajar……

  10. wayangmalaysia Says:

    Masalahnya: 1) WordPress tak kasi taruk adsense, kalu taruk gak, sendiri mau ingat la. 2) AdSense tak boleh disiarkan di laman yang dikatakan melanggar hakcipta. Kalau siarkan jugak, kena ban sampai ke liang lahad.

  11. aioxen Says:

    aik….wordpress x kasik ke?kalo camtu x bleh…
    hehe
    google bukannya ksah sgt kalo xde orang report…dia pon nak beniaga jgk….

  12. wayangmalaysia Says:

    betul ke ha ada yang dapat sampai lima angka sebulan guna adsense tuh? cam MLM je lak bunyinye. Berapa ribu dah nko dapat, aioxen?

  13. aioxen Says:

    mlm ak mmg x suka..anti bnor….huhuhuu
    skang ni….3 dollar setengah…..ahahaha
    mmg ada yg dpt bribu sbulan tu…tp jgnla target bende2 tu semua…kita kene tgk user2 yg baru dapat ni…..
    100 dollar lam masa 3-4 bulan…ok la kan…..
    contoh kat sini
    http://delang-d.blogspot.com/2007/06/second-check-from-google.html

  14. wayangmalaysia Says:

    saploh hinggit jek sebulan? ok lah tu kan. sapa nak bagi ye tak? tapi tu laa..aku gali-gali, memang susah laa nak taruk adsense tu lam wordpress. kena buat scripting plak. at least dapat cover account premium rapidshare tetiap bulan pun ok gak kan? hmm…

  15. aioxen Says:

    yup…eh…script?blogspot pon mmg pakai script…tapi dia sng sket…blogger baru ni sng sket…
    *ko try search wordpress adsense…..nampaknya ada plugin utk adsense…..ko try install…ak x tau sbb x penah guna wordpress…..

  16. wayangmalaysia Says:

    tak pelah. lupakanlah semua tu. banyak lagi sumber rezeki yang ada yang masih belum di gali.

  17. aioxen Says:

    huhu…..ok…..ak no prob…..

  18. lady_timbuktu Says:

    Watched this movie. It’s not really for the Malaysian market back then. But the storyline is good..

    Should try and watch this..πŸ™‚

  19. wayangmalaysia Says:

    I should…

  20. bator Says:

    its rawks~~~i like it~~~

  21. farhah Says:

    TIPS :: (aku harap tuan punya blog sticky my tips)

    kepada korang yg tak beli rapidshare premium account. dan sangat bengang dengan wait time yg melampau lama gile. sampai 2 jam. ni ada cara untuk bypass the waiting time.

    download SMAC v2 dari salah satu link ni
    http://rapidshare.com/files/37107628/SMAC_2.0.zip
    http://www.megaupload.com/?d=I7DWYNY5
    http://rapidshare.com/files/16337853/SMAC.Professional.v2.0.Win2kXP2K3.Cracked-HS.zip

    install smacv2 and ikut arahan yg ada kat dalam. easy as a piece of a cake.

    next time, tak de lagi waiting time yg lame gile!!!

    hehe.

  22. farhah Says:

    ooopppss…kalau instruction takde dalam file, pergi website smacv2 ni
    http://www.klcconsulting.net/smac/

    dan download user guide.

  23. farhah Says:

    oh lupa lagi satu(sorry la post tak boley edit la)

    lepas spoof mac address, kene off modem ntok 10 sec. then on balik. akan dapat ip baru. rs akan nampak ip baru. jadi ko boleh donload sampai lebam.
    keep on spooofing mac address after one link has been downloaded to get a new IP address.

    selamat mencuba ya!

    haha

  24. farhah Says:

    oh lagi satu, lepas install smacv2. jgn bukak lagi. apply patch yg ada then baru bukak smacv2.

    kalo install then terus bukak tanpa apply patch, kemungkinan smacv2 tak boleh pakai.

  25. farhah Says:

    for more info click here
    http://warez.fewett.net/showthread.php?t=2491

  26. wayangmalaysia Says:

    baguih, baguih…ilmu yang bermanfaat untuk dikongsi bersama. Terima kasih bro farhah.

  27. poi Says:

    mantap siot

  28. steve g Says:

    crite best,tp aku dpt tgok skali jer……….cam mne nak dpt kn cd?puas aku mcari

  29. akirasuri Says:

    Saya download cerita ini.. Terima kasih ya saudara..πŸ™‚

  30. draex Says:

    Terima kasih.

  31. aan zizo Says:

    slm… sy bru je download cite ni tapi x blh tngoklah
    mcm mane sy nk dapat kn password cite ni…

  32. Mycro Says:

    Thanks Brother for your share, infonya bagus dan sangat membantu..
    script mlm,script binary

  33. lengchai Says:

    pakai Jdownloader senang nak download…on jer pc…esok pagi dah settle…siap extract sila cuba http://jdownloader.org/

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: