Seniman Bujang Lapok (1961)

Seniman Bujang Lapok

Filem ini mengisahkan kehidupan tiga orang bujang Ramli, Aziz dan Sudin yang mendiami kawasan perumahan yang sesak. Tanpa pekerjaan dan mata pencarian, mereka mencuba nasib mereka sebagai pelakon filem.

Pengurus studio telah berjanji untuk memberikan peluang kepada mereka untuk berlakon sekiranya mereka boleh membuktikan bakat lakonan mereka dalam ‘screen test’. Ternyata telatah dan bakat lakonan mereka telah menarik perhatian pengurus studio tersebut.

Adakah kemasyhuran yang akan dikecapi mereka sebagai bintang filem akan mengubah nasib mereka?

Lakonan : P. Ramlee, Aziz Satar, S. Shamsuddin, Saloma, Zaiton, Ahmad Nisfu, Kemat Hassan, Ahmad Mahmud, M. Zain, Kuswadinata, HM Busra, M. Rafee, S. Kadarisman, Hashimah Yon, Shariff Dol, Leng Hussein, Siti Tanjung Perak
Arahan : P. Ramlee
Terbitan : Malay Film Productions Ltd.
Tarikh Tayangan : 06 Julai 1961

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 394MB
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Password : wayangmalaysia

4 Respons to “Seniman Bujang Lapok (1961)”

  1. Hazmira Says:

    minat gila citer ni weh!!! aku walaupun dah ada cd nye, tp kalu tayang kat tv, aku still tengok lagi…

  2. zegmagnes Says:

    cite2 p.ramlee mmg semua best.kekal popular smpai skang.cm mn lg cite2 p.ramlee?xkan satu ni je.

  3. azas Says:

    nape download yang ke 5 kene block?????

  4. JAI Says:

    semua part dah tak leh download lah..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: