Nana Tanjung (2006)

Nana Tanjung

Nana Kassim, seorang duda, hidup bersama tiga anak daranya, Khairunisa, Balqis dan Siti Hajar. Khairunisa, anak sulung berusia 25 tahun ialah seorang gadis cantik, sopan dan tidak pernah membantah cakap bapanya. Balqis, 22 tahun, sudah bekerja dan si bongsu, Siti Hajar yang masih belajar agak nakal dan satu-satunya anak yang berani bersuara.

Dalam diam, Khairunisa dan Balqismemepunyai kekasih. Khairunisa bercinta dengan Akhbar Khan, seornag ejen pencari jodoh manakala teman lelaki Balqis pula ialah Dzulkarnain. Itu, sehinggalah kehadiran Pak Mydin, juga seorang pencari jodoh yang mahu mencarikan suami untuk anak-anak Nana Kassim.

Akhbar cuba meleraikan kekusutan itu dengan menjadi pembantu khas Nana Kassim, di samping cuba mengagalkan usaha Pak Mydin. Selain mahu menyelamatkan cintanya dan Khairunisa, dia juga terpaksa campur tangan dalam soal perhubungan Balqis dan Dzulkarnain.

Nana pula sebenarnya kesunyian dan kesempatan itu digunakan Akhbar dengan memperkenalkannya kepada Mami Mumtaz. Tanpa diduga, Mami adalah bekas kekasih Nana Kassim.

Suatu hari, Nana Kassim mengumumkan mahu mengahwini Mami Mumtaz. Soal jodoh Khairunisa dan Balqis jadi kelam kabut dan bertambah kecoh apabila Siti Hajar pula disyaki sudah jatuh hati dengan Akhbar. Lalu, bagaimana dengan kesudahan nasib dan jodoh keluarga Nana ini?

Lakonan : Pak Piee, Saiful Apek, Fasha Sandha, Waheeda Wassini, Jehan Miskin, Pak Mydin, Sheila Mambo, A. Shukoor Mohaideen, Hafiz Nafiah, Ainul Aishah Azizun, Aimy Nadia Aminuddin, NurNadia Yusri, Mazlan Hasan, Mohd. Fadlee Shah, Shazmeen Hashim, Nor Shafina Ahmad, Ahmad Sakhee
Arahan : A. Razak Mohaideen
Terbitan : NAJ Production / Lineclear Motion Pictures Sdn. Bhd.
Tarikh Tayangan : 09 November 2006

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 316MB
| 1 | 2 | 3 | 4 | Password : wayangmalaysia

Advertisements

2 Respons to “Nana Tanjung (2006)”

  1. aioxen Says:

    hm…..macam knal tapi di mana ya…..hehehehe

  2. wayangmalaysia Says:

    di mana-mana aja 😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: