Lewat Tengah Malam (2007)

Lewat Tengah Malam

Lewat Tengah Malam, sebuah filem seram Indonesian, menceritakan kisah Tara (35), seorang janda dengan anak perempuannya Alice, yang tinggal di sebuah apartment. Di apartment tersebut, Alice sering diganggu oleh hantu perempuan.

Tara tidak mempercayainya. Satu hari Alice bertemu Ramon (17) yang mengambil berat tentang Alice. Keintiman mereka berdua menyebabkan Melvi cemburu. Melvi meminta Ramon membuat pilihan antara dia dan Alice.

Alice masih lagi diganggu oleh hantu perempuan tersebut, sementara Yoga, bekas suami Tara, turut diganggu oleh hantu yang sama. Rupa-rupanya hantu tersebut adalah jelmaan bekas teman wanita Yoga yang telah mati semasa menggugurkan kandungannya. Mayat yang dijumpai di dalam peti sejuk di apartment itu menjawab segala misteri yang timbul.

Lakonan : Cathrine Wilson, Joanna Alexandra, Andhika Pratama, Fenita, Gabriel Martianie, Krisna Murti, Ichi Nuraini, Renny Umari, Arie Waroani
Arahan : Koya Pagayo
Terbitan : Maxima Pictures / i-Media Cinema Factory
Tarikh Tayangan : 08 Mac 2007 (Indonesia)

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 264MB
| 1 | 2 | 3 | Password : wayangmalaysia

5 Respons to “Lewat Tengah Malam (2007)”

  1. yuhaizad Says:

    takleh nak uncompress. file rar part 2 corrupt rasanya. tolong check.

  2. yuhaizad Says:

    not your fault bro. just my side. using a software to dload the files, then bcos of bugs in the software so semua file takleh baca.

  3. wayangmalaysia Says:

    oo mesti guna software yang leh donlod rapidshare sekali banyak macam premium user tu. aku dulu penah terkena gak ngan software tu keh keh keh.

  4. Baby Bob Says:

    Ello wayangmalaysia,

    kalo saya nak kongsi sama video kat hang nye blog bole tak??

  5. http://www.yelp.com/biz/eco-detail-san-diego Says:

    Εverything said was very reasonablе. But, think on this,
    supposе you wгote a cаtchier title? I am not saying your informatіοn isn’t solid, but
    ѕuppose you aԁded а post title that grabbed a perѕon’s
    attention? I mean Lewat Tengah Malam (2007) | Filem Kita Wajah Kita is a
    little plain. You ought to peek at Yahoo’s homе page and see how they create post tіtles to grab people tο open the links.
    You might try adԁing a vidеo or a pіc or two to grab readers іnterested abοut what you’ve got to say.
    Just my opinion, it would bring your website a little livelier.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: