Puteri Gunung Ledang (2004)

Puteri Gunung Ledang

Empayar Majapahit dilanda gawat setelah diserang oleh Putera Demak dari Jawa. Mengelak dari kejadian menjadi bertambah buruk, raja Majapahit, Gusti Adipati Handaya Ningrat menawarkan Demak berkahwin dengan adiknya, Gusti Putri Retno Dumilah.

Tanpa pengetahuannya, Gusti Putri telah melarikan diri dengan berlayar ke Gunung Ledang untuk bersama cinta hatinya Hang Tuah. Gusti Adipati terpaksa menjalinkan perkaitan dengan Melaka pula dengan menawarkan adiknya pada Sultan Mahmud Shah pula.

Gusti Putri menentang perkahwinan tersebut kerana cintanya hanya pada Hang Tuah. Sultan Mahmud menghantar utusan yang diketuai oleh Hang Tuah ke Gunung Ledang, tetapi dihalang oleh kuasa ajaib Gusti Putri.

Akhirnya, setelah pelbagai cabaran, Gusti Putri terpaksa menurut permintaan Hang Tuah yang taat pada Sultan, tetapi dengan 7 syarat. Perutusan pulang ke istana Melaka tanpa Hang Tuah yang kecewa atas kegagalannya.

Sultan Mahmud murka dengan kedegilan Gusti Putri dan sanggup menerima cabaran ketujuh-tujuh syarat walaupun bakal meragut nyawa anaknya sendiri.

Lakonan : Tiara Jacquelina, M. Nasir, Dato’ Rahim Razali, Alex Komang (Indonesia), Slamet Rahardjo (Indonesia), Sofia Jane, Khir Rahman, Sabri Yunus, Adlin Aman Ramlie, Christine Hakim (Indonesia), Dian Sastrowardoyo (Indonesia), Muhammad Naufal Nasrullah, Yalal Chin, Ariffin Yeop, Melissa Saila, Mohd. Apandi Mohd. Ali, Mahadi Shor, Rosdeen Suboh, Ismail Jantan, Man Bai, Radhi Khalid, Ruminah Sidek
Arahan : Saw Teong Hin
Terbitan : Enfiniti Productions Sdn. Bhd.
Tarikh Tayangan : 31 Ogos 2004

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 531MB
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Password : wayangmalaysia

33 Respons to “Puteri Gunung Ledang (2004)”

  1. Persiapan Says:

    😆
    Salam Kenal dari Indonesia❗

  2. wayangmalaysia Says:

    Salam perkenalan dari Malaysia.🙂

  3. skyjuice Says:

    bro takde cerita perang ke? mcm leftenan adnan, bukit kepong ke?

  4. wayangmalaysia Says:

    ada ada. tengah up. leftenan adnan, bukit kepong, embun. tengah nak cari sarjan hassan nih, nko ada?

  5. skyjuice Says:

    aku mostly cerita mat saleh ja yang ada… nak cari cerita melayu yang kualiti memang tak pernah jumpa kecuali kat sini🙂

  6. wayangmalaysia Says:

    Sebenarnya semuanya berlambak kat luar sana dari torrent, video hosting dll. Sini macam pusat pengumpulan setempat la.😉

  7. skyjuice Says:

    hehe tapi nak cari yang rapidshare.com direct download takde. torrent slow ar bro

  8. wayangmalaysia Says:

    tau pun torrent slow. tapi cam bagus je memasing nak siap kena invite la kalu nak jadi member, nak kena jaga ratio la, pastu nak harapkan ada orang seeding? ada jugaklaa insan satu dua kerat yang baik hati nak seed. guna rapidshare nih, tak yah nak invite, jaga ratio ngan seeding. tak yah pepening kepala. fail-fail kompem ada 24 jam. biarlah terpaksa donload sampai lapan puluh part, janji tak perlu sampai ke tahap nak merayu menagih simpati cam orang merempat kat tepi jalan tu mintak orang tolong seedingkan.

  9. skyjuice Says:

    hahahaha😀 stylo ar ko😀 takde niat nak buka forum ke? leh gak aku join kekeke *jadi user web warez movie pertama kat malaysia😀

  10. wayangmalaysia Says:

    Forum? nko buat lawak ek. nko ada nampak tak comment2 yang lain dalam blog ni? berapa kerat je yang sudi nak tinggalkan comment. atleast taip ‘TQ’ pun cukup dah. bila tak ada, beria-ia request. bila dah ada, senyap-senyap je donlod. inilah bezanya user malaysia ngan user mat salleh. at least the mat sallehs know how to appreciate.

  11. skyjuice Says:

    haha takpe2🙂 tapi kalau ko nak mintak aku tlg, aku takde hal just email aku je coz aku suka tlg menolong🙂 *kalau ko nak la tapi warez scene kat malaysia ni bahaya skit kena cari server yang boleh pakai ar mcm kat sweden hosting😀 itu pilihan je la

  12. wayangmalaysia Says:

    warez scene? kat malaysia? har..har..har
    berapa banyak team hacker, team biskut cracker dan ntah kehapa team lagi kat malaysia ni?

    sweden? jawwuh tuuuu…aiseh, sorilah geng, pepehal nanti…tak larat aku nak beli tiket kapal terbang gi sana.

    anyway, thanks for the offer.🙂

  13. faris Says:

    best la cite ni

  14. cybercop_malaya Says:

    Pergh bro…trimas la ada citer ni…hurm…aku stuju la ngn bro torrent payah nak pkai…mcm mana leh dibuat eh…nak bantuan aku tolong yg termampu la bro…🙂 trimas lg skali…

  15. m2 Says:

    Thanks bro! Susah nak dapat cite² melayu/indonesia yg link dia masih hidup.

  16. FDO Aka For Download Only Says:

    Download warez in 4-download-only.blogspot.com

  17. weezmafia Says:

    Thanx brother…..

    Puas hati cerita ni……

  18. rave Says:

    Hey…
    Saya sedang dl itu AVI version. Mana pergi version itu?

  19. itlum Says:

    TQ bebanyak kerana sudi share..

  20. akubukansaleh Says:

    tima kasih bro… aku ada gak citer lama2.. x byk la.. tp susah skit nk rip dvd la.. pc slow.

  21. 4r1e Says:

    filmnya keren bro, semestinya orangf indonesia akur ama orang malaysia, toh kalau bisa maen film bareng, harusnyapun bisa berdampingan kaya difilm ini bro🙂

  22. fOReNSiCKIX Says:

    bro… TQ a lot….. susah betul arr nak cari citer nih…. tau2 jer le dgn torrent yg lembab giler, pastu ngan meng-upload citer terutama filem melayu yg illegal menjadikannya susah utk didapati dan donlod dgn free… pastu skrg nih citer nih dah susah nak dpt kt pasaran…. pergh… paper p0wn thanks bro…. semoga website nih terus maju K.. chow…

  23. mat Says:

    thks…
    gwa da lme cri citer nie…br jmpe..haha

  24. shafeez Says:

    bro wayangmalaysia…still aktif lagi ke?…citer-citer baru dah x upload ke?..since last year x nampak pun bro reply dlm ni..hope u r still in ere

  25. shahir Says:

    bro..citer2 baru mcm histeria,jgn tegur semua tu blom keluar kan?
    and,mcm mane nak upload movies kat site ni?
    tq.

  26. conan_cudo Says:

    bro…ada ker cara camner kita boleh berhubung ngan artist yg kita suka ngan lebih dekat lg?? contohnya artist2 veteran..cam yalal chin, liza abdullah ngan lain2 tuh…

  27. Arif Says:

    Assalamualaikum…

    Salam kenal

  28. angah Says:

    salam tuan tanah..
    terima kasih sbb bg share cerita ni…
    tq..tq..tq..tq..

  29. Hamba Allah Says:

    Assalamualaikum..
    sya amat meminati filem ini namun munglkin terlambat bg newbie mcm sya sebab dvd or vcd or blu ray bg movie ni dah tak dijual harini..
    sy dah pusing satu jb carik tak jmpa…
    then, sy jumpa web ni. nak download, tp dah tak exist benda ni… harap saudara masih layan page ni dan sudi membantu sy.
    salam

  30. anonimus Says:

    salam..link mediafire n megaupload ada x bro?

  31. seo pricing model Says:

    Hi my loved one! I wish to say that this post
    is amazing, nice written and come with almost all vital
    infos. I would like to peer extra posts like this .

  32. seo web page design Says:

    Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon every day.
    It’s always exciting to read through articles from other writers and practice a little something from their sites.

  33. Evermine Discount Code Says:

    It’s an amazing paragraph in support of all the online users; they will obtain advantage from it I am sure.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: