Bukit Kepong (1981)

Bukit Kepong

Cerita perjuangan pasukan polis dan masyarakat tempatan di Bukit Kepong, Johor melawan komunis pada tahun 1950. Kemuncak pertempuran berlaku pada 23 Februari di balai polis Bukit Kepong yang mempunyai 18 orang anggota.

Filem ini menggambarkan semangat waja yang ditunjukkan oleh pasukan polis, walaupun mereka diserang oleh 180 orang pengganas komunis, tetapi mereka tetap berjuang hingga ke titisan darah yang terakhir untuk mempertahankan negara.

Lakonan : Suhaina Yahya, Jamaliah Arshad, Hussein Abu Hassan, Aida Ahmad, Yusof Haslam, Jins Shamsuddin, A. Rahim, Dali Abdullah, Samsudin Baslah, J.A Halim, Hisham Ihsan, Mohd Noor Bon, Harun Ibrahim
Arahan : Jins Shamsuddin
Terbitan : Jins Shamsudin Productions
Tarikh Tayangan : 1981

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 365MB
| 1 | 2 | 3 | 4 | Password : wayangmalaysia

38 Respons to “Bukit Kepong (1981)”

  1. skyjuice Says:

    bro i love u hahahaha😀

  2. wayangmalaysia Says:

    😉

  3. AlexSDU Says:

    Memang tepat pada masanya, Hari Merdeka. Terima Kasih.

  4. wayangmalaysia Says:

    Sama-sama. Salam Merdeka..

  5. AlexSDU Says:

    err…fail torrent takde ke?

  6. wayangmalaysia Says:

    mahap. nih bukan site torrent.

  7. Penghulu Diraja Says:

    Citer Bukit Kepong ni filem lama tapi tak jemu ditonton walaupun pada tahun 2007 ni.

  8. AlexSDU Says:

    Memang betul sekali.
    Satu je yang saya perasan, mana perginya sarikata bahasa malaysia semasa percakapan bahasa cina?

  9. wayangmalaysia Says:

    pergi cuti balik ke beijing kot. Inilah masanya yang sesuai untuk mengundang rakan-rakan kita yang berbangsa cina untuk sama-sama menonton filem ini. Di samping dapat mempelajari bahasa, kita juga akan lebih mengeratkan hubungan perpaduan sesama kita, serta memahami ertikata kemerdekaan menerusi filem ini.

  10. @sy Says:

    takde recommend mane2 web ker tok kitaorg sedut subtitle tuh…..tak feel la tgk kalo tak paham

  11. wayangmalaysia Says:

    maaf, takde la bang.

  12. yii Says:

    tHz woRhz ^__^ helP mii understanD n prepair my SPM^^

  13. wayangmalaysia Says:

    Good luck on ur SPM. May you fly in colours.🙂

  14. megapix78@yahoo.com Says:

    Terima kasih bro, dari warga ATM di perancis mmm barulah semangat nak mempertahankan negara. Bro kalau ada cerita hati malaya tu up kan lah yer.

  15. wayangmalaysia Says:

    wokeh. tunggu kuar versi vcd atau dvd. kirim salam semua geng ATM di sana.

  16. faris Says:

    cerita yang best. time kasih tolong uploadkan

  17. wayangmalaysia Says:

    sama-sama.

  18. lala Says:

    knapa part 4 x leh dld?

  19. wajahebat Says:

    sori brader2 semue…part 4 cerita ni takleh donlod la..aku ade projek psal sejarah so perlukan sgt video nih..tolong ye..!!

  20. ontahz Says:

    part 4 rmvb or avi??

  21. cybercop_malaya Says:

    Pergh bro…mmg aku sgt berterimakasih la sbb ada bukit kepong ni…thanx!

  22. taiko Says:

    sama2… ekekeee

  23. laksa Says:

    Best citer ni.
    Tapi file 5 format .AVI ada masalah.
    Boleh re-upload balik tak or hidupkan balik link tu?

  24. weezmafia Says:

    Cayalah brother ……..dah lama saya mencari cerita ni……Hidup Melayu di tanahair kita.

    Terima kasih brother

  25. adfrangipani Says:

    Bro..I’ve been searching high and low, throughout the nation for this film..

    You have my utmost gratitude for being such a saviour

  26. afidie Says:

    POWER LA LU MAMAT…

  27. Pencinta Cerita Melayu Says:

    Mana nak dapat VCD filem bukit kepong nie?

  28. M.Rahim Says:

    Aku raser la…
    ni jer la the best combat movie yg kite penah wat..
    gabung semua..emosi+aski..sebak woo…
    aku ader cd dia..tu pun beli kat danau kota masa awal taun 2000 dulu..

  29. pecintanegara Says:

    ada sape sape tau mana nak cari subtitle untuk bahasa cina dalam film bukit kepong ni?

  30. Walter P. Says:

    Movie ni beratus kali lebih baik dari mana2 filem aksi keluaran negara kita pada masa ni,the best i tell you. Guna latest filming effects & techniques pada masa tu. GERAK KHAS THE MOVIE? not even emotionaly close… LEFTENAN ADNAN was close for our time & technology… but still uncontested compared to BUKIT KEPONG.

  31. addrick Says:

    sekali lagi filem ini ditayangkan di TV2, agar anak2 bangsa kita kenal erti perjuangan demi mempertahankan maruah bangsa dan negara.

    sayang sekali filem malaysia yang dahulu lebih baik berbanding kini.😦

  32. Faizal Says:

    Bukit Kepong, itulah antara filem pertempuran terbaik yg pernah kita hasilkan.

  33. warnida Says:

    aq kecewe dgn bangse mlayu skang x reti nak bersyukur.pergi merempit last mati katak.so bangse mlayu jgn biarkan bangse sendiri tergadai.

  34. anakpolis Says:

    syabas! filem yang betol2 menyedarkan kite tentang bagaimana pejuang negara sanggup bergadai nyawa…cuba baca part dlm THE STRUGGLE FOR MALAYSIAN INDEPENDENCE BY JJ RAJ (JR) OCPD yang melawat bukit kepong beberapa jam sebelum diserang hendap oleh komunis!…SEDIH GILER…

  35. AMIRRUDDIN ISHAK Says:

    Saya bangga melihat perjuangan bangsa melayu mempertahankan tanahair. Namun sehingga hari ini saya tidak nampak langsung bahawa bangsa bukan melayu mampu mempertahanan Malaysia.

  36. Shahir bin Abdul Rani Says:

    sebenarnya generasi sekarang semakin lupa pada sejarah. leka kepada kemodenan. jadi penerbit filem wajar menerbitkan filem sejarah. contohi kejayaaan filem BUKIT KEPONG, LEFTENAN ADNAN.sekurang-kurangya ada jasa kepada negara.

  37. baguznet Says:

    Bro,
    takde ke plan nak letak kat mediafire selain kat rapidshare?

  38. rasha Says:

    salam cane nak dwload syik valid id je

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: