Darah Satria (1983)

Darah Satria

Leftenan Arif dan Prebet Badul adalah anggota tentera darat. Selepas beberapa operasi berjaya dilakukan, mereka diberi cuti. Bila Arif pulang ke kampung, dia menemui Rafidah dan jatuh cinta padanya.

Arif kemudian meminta kebenaran dari Kementerian Pertahanan negara untuk berkahwin dengan Rafidah, tetapi cutinya tidak panjang dan terpaksa kembali untuk bertugas mempertahankan negara dari ancaman musuh.

Lakonan : Aman Shah, A.R. Badul, Lidyawati, Mahmood June, Norizan, Baharuddin Hj. Omar, Tawil, Bibi Yem, Nora Shamsuddin, M. Rajoli, A. Galak, Lt. Kol. Md. Hashim Hussein
Arahan : Aziz Satar
Terbitan : Indra Filem Productions & Distributions Sdn. Bhd.
Tarikh Tayangan : 1983

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 405MB
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Password : wayangmalaysia

38 Respons to “Darah Satria (1983)”

  1. aioxen Says:

    salam bro…smangat merdeka plak….hehehe
    pekabor?

  2. aioxen Says:

    respek r ko bro…byk tol muvie ko……

  3. wayangmalaysia Says:

    salamzzz aioxen…hehehe…welkam bek.

  4. aioxen Says:

    hehhee…dah nk pegi ari ni…😦

  5. skyjuice Says:

    wah citer badul nampak hantu ke ni😀

  6. wayangmalaysia Says:

    aioxen: rajin-rajin baca buku ye…

    skyjuice: ntah…aku pun tak tengok daa…hehehe

  7. @sY Says:

    camne nak muat turun…..ajar sket…tak ley pon

  8. wayangmalaysia Says:

    ajar? aiseh…camni lah…gi kat google.com…pastu search..how to download from rapidshare.

  9. AlexSDU Says:

    1. Klik nombor fail nak download
    2. Lepas tu klik butang “Free”
    3. Lepas tu lagi, taip password yang diberi
    Tamat.

    rapidshare nie, kalau bukan ahli premium, kena download 1 fail sekali, lepas habis download, kena tunggu 3 jam lebih (200 minit) baru boleh download lagi.

  10. wayangmalaysia Says:

    1. Klik nombor fail nak download
    2. Lepas tu klik butang “Free”
    –> Lepas tu masukkan nombor/abjad
    –> Lepas tu klik butang “download”
    –> Bila dah download semua files untuk satu cerita tu, gunakan WinRAR tuk extract (Link program Winrar ada kat muka depan). Masukkan password bila diminta.

    rapidshare nie, kalau bukan ahli premium, kena download 1 fail sekali, lepas habis download, kena tunggu 3 jam lebih (200 minit) baru boleh download lagi.

    –> kalau anda guna modem streamyx, dan anda tak mahu tunggu berjam-jam untuk fail yang seterusnya, matikan modem anda, tunggu lam seminit dua, pastu connect balik. pastu leh download file yang berikutnya.

  11. ontahz Says:

    pergh… memacam citer ada kat sini… dah lama aku cari movie ni n movie2 lama yang lain… susah dah nak dpt movie camni kat kedai. cuma letih sket nak donlod banyak fail.. everytime kene reset router aku.. neways.. thanx to u coz bringing alot of movies here…

  12. wayangmalaysia Says:

    bukan berpeluh pun nak reset router. terima kasih. enjoy.

  13. Ace Says:

    Bro…upload la guna uploading.com

  14. wayangmalaysia Says:

    En. Ace,

    Terima kasih di atas cadangan pihak tuan. Setelah membuat peninjauan terhadap perkhidmatan ‘File Hosting’ yang dimaksudkan, didapati beberapa faktor yang membuatkan pihak kami dengan rela hati menolak sementah-mentahnya cadangan pihak tuan itu, antaranya :

    a. Hanya membenarkan fail disimpan 30 hari sahaja selepas kali terakhir ianya dimuaturun berbanding Rapidshare yang menawarkan 90 hari. Ini akan membanyakkan kerja pihak kami untuk melakukan proses ‘upload’ semula setiap bulan.

    b. Harga keahlian premium yang ditawarkan juga agak tinggi berbanding Rapidshare yang lebih meluas penggunaannya.

    c. Proses ‘upload’ hanya boleh dilakukan menerusi antaramuka laman web uploading.com. Dari pengalaman pihak kami, cara ini kurang berkesan kerana sering berlaku proses terhenti sekerat jalan. Fungsi ‘multi-upload’nya juga hanya membenarkan 5 turutan fail sahaja untuk di’upload’ dalam satu masa. Rapidshare menawarkan perisian khas untuk meng’upload’ seberapa banyak turutan fail.

    Demikianlah faktor-faktor yang dapat dibentangkan untuk makluman pihak tuan. Pihak kami sedikitpun tidak merasa kecewa kerana terpaksa menghampakan harapan pihak tuan. Walaubagaimanapun, pihak kami berterima kasih di atas keprihatinan pihak tuan serta sentiasa mengalu-alukan kunjungan pihak tuan ke blog ini.

    “MAJULAH FILEM KITA, CANTIKNYA WAJAH KITA”

    – Pihak Pentadbiran –

  15. Zul Says:

    Aku dah download filem ini tapi kena tunggu berjam2 mcm mana ek..

  16. wayangmalaysia Says:

    Selamat menunggu.🙂

  17. mspower Says:

    wei napa ssh sgt nk download…tap bla dah download ssh nk tgk lak…nk kene extrac dulu…tap bila nk extrack x blh..apsal…suma jenis winrar aku dah guna napa x leh extrack gak…wayangmalaysia upload la cita ni format len mpeg ka avi ka divx ka x yah la format rar ssh la nk extrack..k harap wayangmalaysia dpt tunaikan permintaan sy ni…assalamualaikum

  18. waemesul Says:

    great post..time ni Lydiawati nampak innocent lagi…hu hu hu..

  19. Zul Says:

    Betul tu.. aku suka tgk citer lama nie.. aku dah download pastu nak tgk extract ada error pulak..tak dapat apaesal? Harap wayang malaysia dapat upload yang baru.

  20. ontahz Says:

    Korang kene kene download sumer file complete dulu.. let say ada 7 file, download kesemua 7 file tersebut. kemudian highlight kesemua file2 tersebut dan extract. konpem boleh.

    kalo takleh gak disebabkan kekadang download manager akan ubah nama sesuatu file bila file tu didownload untuk kali yang kedua (jika kali pertama mengalami gangguan(terminated)). contohnya -> darah.satria.divx.01 menjadi darah.satria.divx.01(2).
    Jika ini berlaku sila tukar semula filename tersebut ke nama asal.
    Konpem boleh….

  21. poi Says:

    nape privacy

  22. akim Says:

    kena byr tak klu download..

  23. john Says:

    tolong la…..
    naper bila nak extract suruh masduk password…
    mana aku nak dapatkan password tu…

  24. ejan Says:

    waduh, kamu tulis ( wayangmalaysia)
    kan atas tu ada..

    Mmg best citer patritik ni..
    Citer drama lain yg berkaitan dgn tentera malysia ada tak..

  25. manz Says:

    kalau aku burn, file tu akan terdelete jgak ke lps 90 hari??

  26. G99 Says:

    Bro… ada filem sembilu1, sembilu 2, tragedi oktober, putera, pemburu bayangan, fenomena dgn azura tak?

  27. fitri Says:

    penat download.. last sekali dier kata password salah

  28. dewi nor ayu Says:

    tak penah degar pn cite ni….. mcm bst.mana nk dapat cite ni…

  29. ZAL Says:

    FILEM NI MEMENG BEST SIUT….

  30. kamal Says:

    filem debu2 kasih,harry boy,memori ada x???klu ada tlg up yer….

  31. army Says:

    kpe sush sgt nk downloads cte ni????

  32. fakir Says:

    apsal file no4 takleh donlod

  33. fakir Says:

    berjam aku donlod..tpi file no 4 ni hampeh

  34. fakir Says:

    tinggal file no4 ni je yg aku nak donlod…adui

  35. chief inspector ashraf Says:

    mana nak dapat cd cerfita ini sebab saya anak generasi baru (lahir tahun 1993)

  36. akyu Says:

    password cita ni mana p tah,sni ada ka

  37. akyu Says:

    klia dah,cta ni 5 bintang

  38. laksmana509 Says:

    salam filem ni mmg bes giler tp nk lg dramatic sila la masuk askar…leh alami sendiri cm citer ni…

    org2 generasi baru tak knal lg filem ni….cm drama harimau rimba patriotik gak sejenis filem ni gak tp dlu drama skop production arahan yusof haslam

    harap wayang malaysia dpt download drama arahan yusof haslam yg ptama HARIMAU RIMBA 10 epidos….

    terima kasih

    dr Rejimen 509 lans kopral yus

    salam

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: