Haru Biru (2007)

Haru Biru

Kid (QUE HAIDAR) seorang eksekutif muda, Ariyana (DYNAZ) seorang model, dan Dani (IJOY AZHARI) seorang fotografer bebas, adalah tiga remaja yang bersahabat. Hubungan ini kemudiannya dibebani oleh perasaan cinta yang tersembunyi, lantas menimbulkan konflik yang meruntuhkan persahabatan mereka. Dalam diam Kid menjalinkan hubungan cinta dengan Ariyana dan membelakangi Dani.

Kepura-puraan ini terbongkar apabila Suzi (BETTY BANAFE), perempuan simpanan Big Daddy, yang juga bekas kekasih Kid muncul kembali menagih harapan dari Kid. Suzi menghalang perhubungan Kid dan Ariyana kerana dia juga mahu Kid membantunya melarikan diri dari Big Daddy. Ariyana kecewa dengan tindak-tanduk Kid, lantas memutuskan perhubungan mereka berdua. Kini Dani pula menghilangkan diri setelah rasa dikhianati dan diperbodohkan oleh Kid, malah Ariyana sendiri.

Atas tekanan dan godaan Suzi, Kid terpaksa juga membantu Suzi melarikan diri. Namun tidak semudah itu. Abang Kecik (EMAN MANAN), orang paling kanan Big Daddy mula menjejaki mereka. Keadaan semakin genting apabila tindakan-tindakan mereka menjadi haru biru dan di luar kawalan. Konflik kemanusiaan dalam perhubungan, persahabatan, percintaan, pengaruh dadah dan perempuan simpanan, dipaparkan menerusi isu-isu sosial, gaya hidup, skandal serta gangsterism. HARU BIRU – Membawakan kepada anda kesudahan yang di luar jangkaan.

Lakonan : Que Haidar, Dynaz, Ijoy, Betty Banafe, Eman Manan, Norazmi Baharon, Sharifah Zainurain, Natasya Jamil, Yus Waisar, Sa’adi Hassan, Mohd Hermanizam, Sharizan Nordin, Khairun Haizan, Lokman Harun, Zaidi Yusof, Soffi Jikan, Nurul Shuhada, Fadzilah Ismail, Findey Zainal, Norazni Ibrahim, Norashidah Mohd, Jasrizatul Akhmar, Baharudin Draman, Norhisham Hashim, Abdul Halim
Arahan : Shadan Hashim
Terbitan : Pengedaran J.A.S Sdn. Bhd.
Tarikh Tayangan : 26 Julai 2007

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 284MB
| 1 | 2 | 3 | Password : wayangmalaysia

Advertisements

3 Respons to “Haru Biru (2007)”

  1. shawal Says:

    Inilah realiti remaja skang nie….. Lintang Pukang…… Huru Hara…….

  2. zaid Says:

    thanks for the upload.

  3. wayangmalaysia Says:

    ur welcome

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: