Malam Jumat Kliwon (2007)

Malam Jumat Kliwon

Suatu masa dahulu, seorang wanita bernama Suci dihukum oleh masyarakat kerana dipercayai sebagai seorang dukun santet yang banyak membunuh manusia. Sebelum mati, Suci mengucapkan sumpahan, mengutuk tanah tersebut dan akan membalas dendam.

Kini, tempat dimana sumpahan itu berlaku telah dibangunkan menjadi sebuah rumah penginapan. Walaubagaimanapun, setiap malam Jumaat Kliwon, mereka yang menginap di tempat tersebut akan dirasuki malah ada yang mati.

Selepas menghadiri sebuah parti, empat orang remaja – Ramon, Dhika, Sheila dan Joana menjadi buruan polis apabila seseorang menganiayai mereka dengan meletakkan dadah di dalam kenderaan mereka. Ketika melarikan diri, mereka menemui rumah penginapan tersebut yang tidak berpenghuni.

Kejadian-kejadian yang menakutkan mulai terjadi. Mereka bukan sahaja diganggu oleh hantu Suci, malah hantu-hantu mereka yang pernah dibunuh oleh Suci suatu ketika dahulu.

Hantu Suci merasuki mereka satu per satu dan membuat mereka saling membunuh. Tidak ada cara menghentikan hantu Suci untuk membunuh di setiap malam jumaat kliwon.

Lakonan : Ben Joshua, Robertino, Gracia Indi, Debby Kristy, Nadiah Hasan, Daffy Ariaga, Achul, Ibu Rusmiati, Abah Jatayu, Shista, Pak Bagoes, Mey Ginata, Sujiwo Tedjo
Arahan : Koya Pagayo
Terbitan : Indika Entertainment
Tarikh Tayangan : 31 Mei 2007 (Indonesia)

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 279MB
| 1 | 2 | 3 | Password : wayangmalaysia

40 Respons to “Malam Jumat Kliwon (2007)”

  1. shahrulnizam Says:

    seraM!

  2. ontahz Says:

    wah..lepas raya ni banyak lak citer horror

  3. dfamz Says:

    dah 3 kali download masih ada masalah kat part 2.xleh extract…knp ek..??

  4. wayangmalaysia Says:

    part 2 yang mana tu bang? rmvb ke avi?

  5. dfamz Says:

    format rmvb.part 2.dah 4 kali dah download tak bleh ekstract juga.

  6. wayangmalaysia Says:

    dah test download, extract dan play ok je. pastikan download ketiga-tiga part. jangan download satu part pastu extract, memang tak boleh gitu.

    Boleh juga cuba download balik part2 tu, tapi clearkan dulu browser punya cache/temp/history. Selamat mencuba.

  7. dfamz Says:

    oo..ok…saya akan cuba lagi..terima kasih

  8. wayangmalaysia Says:

    Samo-samo.

  9. candleprince Says:

    wuiyoo…base on true MYTH!…aku ingat ada base on true story jerk…kiki..

  10. Gizzachra elfazhila Says:

    duh sumpeh banget!!!waktu ngebaca novelnya aja,jantung pada mau copot geto!!sumpeh keren abiez!!!

  11. east70 Says:

    sya nak download movie nih tetapi saya tak tau mcmana nak buat, bleh tolong email saya mcmana nak buat..i appriciated it alot.. thank you

  12. Wayangindonesia Says:

    wayang siapa kalau bukan wayang indonesia…

  13. zegmagnes Says:

    part 1 ngan part 2 link dh mati

  14. TheCrow Says:

    Bro, tade ke host download yg lain.. cam blizhat ke.. megaupload ke.. letitbit ke.. usaupload ke… rapidshare nie lecey sikit argh….

  15. TheCrow Says:

    part 2 ngan part 3 link is broken… bro leh upload sekali lagi tak..??

  16. zuna Says:

    Kenapa rapidshare tak boleh cetect file ni??

  17. zuna Says:

    Kenapa rapidshare tak boleh detect file ni??

  18. wan yasin Says:

    ceria ini sungguh menakutkan ,tetapi ianya tidak mempunyai unsur-unsur sexs

  19. krulez Says:

    bro link dah invalid nie.. sila upload balik.. TQ

  20. Fadzliey Says:

    Bro.. link dh kong ble upload balik?

  21. amy Says:

    dowload

  22. qeqaseh Says:

    tak de pepe pon leh tak letak balik story nie..plz~~plz~~

  23. intan Says:

    bagi la seram sikit cerite nie..macam tak seram jewh pon

  24. intan Says:

    seram tu seram lewh jugak .tapi.napewh nak download tak boleh?

  25. ayie Says:

    hai

  26. ayie Says:

    hai intan

  27. intan Says:

    hai ayie. . adewh apewh??????????

  28. ayie Says:

    nak kenalan boleh????

  29. intan Says:

    bukan nak kenalan di sini. . . di sini tampat memberi komon. . apeeh la. . .nanty-nanty la kita kenalan. . . malu la sapewh yunk bace nie

  30. intan Says:

    sory silap taip..bukan komon tapi komen

  31. ayie Says:

    ala..ape salahnye..biar la diaowang nak kate pewh pown…bukan ayie ganggu hidup diaowang..tol tak?

  32. intan Says:

    tak kisah la ayie dah ayie cakap cam tu. . .

  33. intan Says:

    ayie state tat anewh? ? ?

  34. ayie Says:

    ayie state kat poksen je. . .

  35. intan Says:

    urm tak pewh la. . esok kita msg laen. . ada kerje nie. .

  36. ayie Says:

    kasi la 6ber fon duluw. . n kasi tahu tempat tinggal

  37. intan Says:

    nie 6ber intan 0174028815..intan tinggal kat poksen jugak. . k daa

  38. mimi Says:

    salam. . . nape nak download masok tak boleh?ada masalah kewh?

  39. mimi Says:

    apewh sal senyap jewh?tak dewh tindak balaz pown

  40. sleeping problems Says:

    It’s truly very difficult in this busy life to listen news on TV, therefore I only use world wide web for that reason, and take the most up-to-date information.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: