Pontianak – Bidan Gayah (2003)

Pontianak - Bidan Gayah

Bujang seorang lelaki yang tinggal bersama ibu dan adiknya di sebuah kampung yang sering mendengar cerita dongeng mengenai Pontianak sehingga kerap dia berimaginasi tentang kemunculan Pontianak.

Ibu Bujang menceritakan kebenaran disebalik kepercayaan tahyul kisah Pontianak mengenai kisah benar sepasang suami isteri, dimana isterinya yang sedang sarat mengandung anak pertama, mula terasa hendak bersalin ketika suaminya turun ke laut mencari rezeki.

Atas pertolongan jirannya, Mak Timah mendapatkan khidmat Bidan Gayah, Leha akhirnya selamat melahirkan anaknya yang pertama. Bidin mendapat khabar gembira itu sebaik sahaja pulang mencari rezeki di laut, lalu terus menemani isterinya disisi sementara menanti Bidan Gayah membersihkan bayi di pelantar rumahnya.

Bidin dan Leha mula berasa hairan, risau dan cemas apabila suara tangisan bayi tidak lagi berkumandang di udara. Bidin mula curiga dan menyiasat akan motif sebenar Bidan Gayah …

Lakonan : Hani Mohsin Hanafi, Rosli Rahman Adam, Fetty Dzul, Zain Yahya, Roslina Baharim, Kamariah Idris, Ramah Harun, Yanti Mawarni, Jamil Garau, Rizhar Ali, Zamri Abdul Razak, Khairel Khamis
Arahan : Rahman Adam
Terbitan : Audio One Entertainment Sdn. Bhd.
Tarikh Keluaran : May 2003

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB : 244MB
| 1 | 2 | 3 | Password : wayangmalaysia

10 Respons to “Pontianak – Bidan Gayah (2003)”

  1. Anouhea Audiya Says:

    ceritera murahan lah niew! Cubalah buat movie macam Pricess of mount Ophir… kah Bagus!

  2. shira Says:

    Cite org minyak takde ke? ngehehe :p

  3. ayas yudhistira Says:

    keren coy

  4. jessica Says:

    woi wat citer tu mcm btol2 c kit. wat citer tak serem langsung. watlah mcm oreng2 english tu. sadarlah. hina m’sia jerk korang punyer movie tu tau ak?

  5. Ndak Says:

    Salute to Yanti,ur character looks natural.
    Keep up.. .

  6. naz Says:

    x best langsung

  7. naz Says:

    x best langsung

  8. Dean Says:

    I remember this movie to make fun of my family, look, it looks not fun at all, I better watch films from our country .. like Hollywood or blockbuster

  9. game Says:

    There are likewise the final conflict of this
    Unloose online game. Ben 10 Cavern Run online games to the pot in online casinos games.
    Be ready for anything: the natural action some thought-provoking and captivating sublevels and incentive mind teasers.
    Higher morale, higher productivity To Progress structures
    To rename townsfolk To Launch new one of your best options are online
    games.

  10. irfan Says:

    boleh tak tolong download kan cerita pontianak(bidan gayah)ni dekat you tube.dah lama dah saya cari cerita ni

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: