Permintaan Terakhir (1975)

Permintaan Terakhir

Filem ini berkisar kisah seorang gadis yang mengalami perubahan kehidupan selepas ibunya berkahwin dengan Datuk Mazlan, ayah kepada Rohani. Salina dan Rohani bukanlah berkawan baik walaupun belajar di satu sekolah.

Salina terpaksa bersaing dengan Rohani untuk mendapatkan perhatian lebih dari keluarga. Persaingan ini berlanjutan sehinggalah Salina mengetahui bahawa dirinya mengalami penyakit yang boleh membawa maut. Salina menyembunyikan penyakitnya dari keluarga. Namun, rahsianya itu diketahui oleh Rohani apabila terdengar Salina berdoa selepas sembahyang berkenaan penyakitnya itu.

Lakonan : Uji Rashid, Nozie Nani, Sony Abdullah, Ahmad Daud, Saadiah, Yusof Haslam, Fauziah Ahmad Daud, Shigim
Arahan : Jamil Sulong
Terbitan : Merdeka Film Productions
Tarikh Tayangan : 1975

Muaturun :
Format XviD .AVI : 616MB
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Password : wayangmalaysia

11 Respons to “Permintaan Terakhir (1975)”

  1. chem Says:

    teima kasih… sy memang meminati filem2 era 70an dan 80an…

  2. wayangmalaysia Says:

    Sama-sama

  3. adidassler Says:

    Ada satu muvi lakonan Sharifah Aini, bawa watak Dr Nora..dgn Latiff Ibrahim kalau x silap.. Lupa dah filem apa…ekekekeke..Ade x????

  4. adidassler Says:

    lagu dlm filem tu best-best..hu hu hu

  5. waemesul Says:

    emmmm.. lagu Nora kalau x silap titlenya…

  6. krulez Says:

    sori bro.. file part 3 dah xvalid.. please reupload semula .. thanks

  7. anag Says:

    hay,,,,, upin dan ipin dan juga kawan2 ,,,,,,,
    aku anang di Batam ,,,,,
    aku paling suka nonton upin dan ipn pokok nya lucu dechhhhhh…………
    semoga tambah sukses ajah y??????????????

    .
    .
    .
    by:”anang”
    dan keluarga di Batam

  8. marlinda Says:

    ada tak full movie ni best la

  9. Farissa K-pop Says:

    ada

  10. Farissa K-pop Says:

    nak tahu lanjut mengenai arwah norma yuzie dan nozie nani bintang film 70an…pn nozie nani apa story skrg?

  11. adli Says:

    tolong reupload semula ya admin..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: