Upin & Ipin (2007)

Upin & Ipin

Upin dan Ipin merupakan sebuah siri animasi mengenai dua adik beradik kembar yang berusia 5 tahun. Siri ini mengisahkan tentang pengalaman pertama mereka menjalani ibadah puasa sepanjang bulan Ramadhan.

Opah dan kakak mereka, Ros, adalah sebagai pembimbing yang sentiasa menasihati mereka untuk terus tabah menjalani ibadah puasa. Ditambahkan lagi dengan gelagat rakan-rakan mereka iaitu Mei-mei, Rajoo, Ehsan dan Fizi yang mempunyai watak mereka tersendiri.

Melalui siri ini, banyak adegan-adegan lucu yang mudah difahami khususnya oleh golongan kanak-kanak dan penuh dengan kenangan nostalgia bagi golongan dewasa.

Lakonan Suara : Nur Fathiah Diaz (Upin & Ipin), Noor Ezdiani Ahmad Fawzi (Ros), Hjh. Ainon Ariff (Opah), Kannan A/L Rajan (Rajoo), Yap Ee Jean (Mei Mei), Mohd. Syahmi Abd. Hamid (Ehsan), Ida Rahayu Yusoff (Fizi)
Arahan : Mohd. Nizam Abd. Razak
Terbitan : Les’ Copaque Production
Tarikh Tayangan : Ramadhan 2007

Muaturun :
Format Windows Media Player .WMV : 174MB / English Subtitled
| 1 | 2 | Password : wayangmalaysia

23 Respons to “Upin & Ipin (2007)”

  1. ontahz Says:

    at last ader gak citer ni kat sini.. aku dah beli ori vcd tp qualitynyer amatlah tidak memuaskan… hampeh… pirot jugak best…

  2. r3mu Says:

    1957 Hati Malaya ade tak??

  3. Faris Says:

    tunggu la klau vcd dgn dvd yg original

  4. wayangmalaysia Says:

    betul betul betul.

  5. mrphnx Says:

    download kat sini:
    http://shurl.org/udifull

    __________________________________________________

    Origin: http://www.veoh.com
    Video: DIVX 320×240 25.00fps 453Kbps
    Audio: MPEG Audio Layer 3 44100Hz mono 64Kbps
    Size: 100MB

  6. geng Says:

    request filem Geng : The Adventure Begins

    makasih

  7. Mursyid Says:

    cite tu best gile

  8. Mursyid Says:

    tak de lah best cangat

  9. Mursyid Says:

    sape layan 2007

  10. Mursyid Says:

    balas la woi

  11. Bujang Lapuk Says:

    Payah nih film dari MALON (MALAYSIA BLOON)

  12. sjahidul haq chotib Says:

    Assalamu’alaikum Wr. Wb.
    salam silahturahmi saya sampaikan, saya dari indonesia tepatnya di kota sampang, provinsi jawa timur. saat film upin dan ipin di tayangkan di televisi indonesia (TPI) saat acara lebaran kemarin dengan episode “istimewa hari raya”, saya merasa terhibur dan sangat mendidik. semua suka abi, umi, paman, kakek, nenek, adikku, sampai ponakan-ponakan semua menonton. saran dari saya bagaimana kalau film ini juga ditayangkan di indonesia.
    demikian dari saya, kalau ada salah kata mohon maaf, tiada lupa ku ucapkan SELAMAT IDUL FITRI MINAL AIDIN WAL FADZIN
    Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

    sjahidul haq chotib

  13. iceCreamLuvChocolate Says:

    aku cinta upin ipin!!!!!
    kapan keluar vcd atau dvd nya???

  14. khadijah Says:

    Salam. X sabar nak tengok upin & ipin berkasi. Betul… 3x

    http://www.jutawansenyap12.blogspot.com

  15. Nik nasran Says:

    Oo0 ipin & nakal demo ble nok beriteraksi.

  16. Nik nasran Says:

    Upin dan ipin nakal arr.Betul x.Betul 3x.

  17. zuna Says:

    Bro… Kenapa link ni dah mati?

  18. zuna Says:

    The file could not be found. Please check the download link. Apa maksud ni bro???

  19. yo Says:

    tak boleh downloadla….
    keluar error…
    help plsssssss………..

  20. yo Says:

    mano ni bro???

  21. skyp3 Says:

    Citer “GENG : PENGEMBARAAN BERMULA” mana bro??

    lama dh tunggu nih

  22. NASYAMIRA AIRIENA ALI Says:

    hai upin dan ipin.i really enjoy with both of you.

  23. genti dama Ieftine Says:

    Hmm it looks like your site ate mmy first comment (it was extremely long) so I guess I’ll
    just summ it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your
    blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
    Do you have any tips ffor first-time blog writers?
    I’d genuinely appreciate it.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: