Selamanya… (2007)

Selamanya

Bintang muda Indonesia, Julie Estelle, melakonkan watak Aristha, seorang gadis dengan pelbagai masalah hidup yang muncul kembali dalam kehidupan bekas kekasihnya, sehingga mengganggu rancangan pernikahannya.

Lelaki itu adalah Bara. Bara dan Aristha adalah sepasang kekasih sewaktu sekolah dahulu. Baralah yang telah menyeret Aristha ke kancah kehidupan yang gelap. Bara juga turut menjanjikan cinta selamanya kepada Aristha. Bara adalah segalanya bagi Aristha.

Namun, Bara keluar dari kehidupan yang gelap itu. Bara kini telah menjalani hidup baru, dan kehilangan hubungan dengan Aristha selama bertahun-tahun. Bara pun bertunang dengan Nina, seorang wanita yang cantik dan seolah sempurna.

Nasib mempertemukan Bara dan Aristha kembali. Keadaan hidup Aristha sudah semakin parah. Bara merasa bertanggung jawab untuk memulihkan hidup Aristha. Bara pun mulai membawa Aristha ke jalan yang benar. Cinta lama bersemi kembali.

Bara akhirnya harus memenuhi janji cinta setianya kepada Aristha dahulu: cinta sejati bertahan SELAMANYA.

Lakonan : Julie Estelle, Dimas Seto, Masayu Anastasia
Arahan : Ody C. Harahap
Terbitan : MVP Pictures
Tarikh Tayangan : 19 Julai 2007 (Indonesia)

Muaturun :
Format RealPlayer .RMVB :
| 1 | 2 | 3 | 4 | Password : wayangmalaysia

Format XviD .AVI :
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Password : wayangmalaysia

28 Respons to “Selamanya… (2007)”

  1. aioxen Says:

    lawanya orang indon…

  2. wayangmalaysia Says:

    siapa bilang gadis melayu tak menawan…

  3. smsmen Says:

    rs aku, nm blog 2 kn wayangmalaysia? knp plk ada flm indon? nkth.

  4. wayangmalaysia Says:

    Kalau kerajaan pun susah nak menghalang kemasukan warga pendatang tanpa izin Indonesia ke Malaysia, apatah lagi aku ni yang tak mempunyai kuasa apa-apa.

  5. smsmen Says:

    ha2. trusN usaha bro. nkth.

  6. razakabbas Says:

    huhu..syok beb citer nih…gud work bro…beb, aku nak syorkan ko upload kangen…hehe

  7. ontahz Says:

    citer per tuh??

  8. taiko Says:

    apsal xbgtau saiz movie tu?

  9. ontahz Says:

    satu file roughly 100mb (95.4mb) so kalo ada 6 file it would be not more than 600mb.

  10. Juragan Says:

    hek eleh taiko.. saiz pon jd persoalan ker… sedut jer la..

    trimas wayang malaysia.. gerat job bro…

  11. nakx lagi.. Says:

    lamenye xde movie baru kat sini..
    sekadar p’tanayaan, bile nak upload anak halal? xpun nana tanjung 2..

  12. taiko Says:

    oik jurangan, ko pun ada? haha… saja je nak tau saiz, senang nak…. ekekeke…

  13. godezmboys Says:

    NgeFans banget ama kedua artis berbakat indonesia ini.. aktingnya pada asoy geboy!! sukses untuk julie & dimas

  14. skyll Says:

    sape nak rapidshare free!!!…

    masuk la forum aku..

    ade kasi rapidshare free off charge =D

  15. diya Says:

    best ker citer nie………….

  16. Dee Says:

    i would say this movie is great…n sad:( made me cry!😦

  17. yanot Says:

    bro..
    still de lagi ker blog nie??
    x de update pon..
    ni laa satu2 nye site yg de filem melayu..
    huhu..
    thnx

  18. Bujang Lapuk Says:

    Lawannya orang MALON (MALU-MALUIN DAN BLOON)

  19. Bujang Lapuk Says:

    MALON = MALAYSIA BLOON

  20. indo Says:

    u see…malay cant do anything…

    cant make film…
    u guys dont have any own culture, huh?

    stole from indo and be so proud that u guys pretend to produce it..

    hahaha…ganyang malingsia…

    malaysian = robber = a bunch of loser country, in it?

  21. 4r1e Says:

    ini cerita film bro bukan perang, mau orang MALON ataupun orang INDON, toh sama-sama makan NASI+punya fim+serumpun, eh malah saling mengejek, yang penting happy bisa menikmati film. bukan begitu BRUUUURRRR😉

  22. melayu Says:

    jangan ribut. kita semua saudara.

  23. lovemalay Says:

    kasi lebih banyak film melayu yg terbaru…bile nak ada lagenda bdk setan?

  24. Download Ebook Gratis Says:

    Wah film ini memang asik, paling liar (memang liar) biasa adalah para pemerannya… i love this movie !!!

  25. David Says:

    malingsia marah tuh..hahahah

  26. David Says:

    malingsia kalah bola sepak, tki di suruh pulang..hahhahahhaahahah

  27. sex Says:

    Hello there! This article could not be written any better!

    Going through this article reminds me of my previous roommate!
    He always kept talking about this. I most certainly will forward this post to him.
    Pretty sure he’s going to have a great read. Thank you for sharing!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: